dimarts, de febrer 02, 2010

BIMBO!


Aquesta és l'expressió que s fa servir quan es descobreix o es veu un ocell nou, un que no havíes vist mai abans. Com que jo no sóc una aficionada als ocells doncs és una expressió que faig servir tot sovint, quan l'M. m'intenta ensenyar algun ocell. A vegades intenta també que endevini què és. Missió impossible.
Aquest diumenge vam anar a veure ocells, a Can Cabanyes, prop de Granollers. La veritat és que em va convèncer la promesa de menjar un entrepà al Vienna després. Que fàcil és convence'm quan es tracta de menjar...
La passejada és agradable i tinc la sort de ser tant novata amb això dels ocells (jo, que m'emociono només veïent ànecs (collverds naturalment), és que quan veig un ocell no em fa cap por dir el primer nom que em passa pel cap, o treure la guia que l'M. porta ben amagada a la motxilla i buscar què pot ser aquell animal alat que juga davant nostra. L'M. té un problema quan mira ocells, i és que li fa vergonya no reconèixe'ls a simple vista quan creu que són típics. I aquesta vergonya fa que no miri la guia davant d'altra gent. A mi m'és igual, no conec res i és una distracció quan estàs dues hores a una caseta mirant com un ocell es grata l'ala. I si l'encerto l'endevino!

Aquí teniu un dels ocells que vaig veure, i que gràcies a la guia sospito que és un bitxac comú...


6 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

Ei! Bon any! :P

M'apunto el lloc aquest. Vull tornar a provar la fotografia d'ocells, a veure que tal :-)

Que maca la foto!
Petons!

Quan res sembla el que és ha dit...

Hola Inia!!
Gràcies per les teves felicitacions! Ara sembla que començo a tenir més temps per seguir els blocs, estava desconnectada del món!

Bonica foto del bitxac (!?)!!

Fins aviat!

Segona ha dit...

Doncs ajuda'm! Després de la gran nevada de Barcelona, he vist prop de casa uns ocells que m'agradaria saber com es diuen. Són de la mida dels pardals, potser un pèl més grans, amb clapes blanques i negres. No caminen a saltirons. Com coi es diuen...?

Inia ha dit...

Segona,

ho he preguntat i creiem que pot ser una cuereta blanca. T'envio un enllaç on en pots veure una en foto

A veure si és aquest! La veritat és que per la ciutat se'n veuen bastantes...

http://tincpardaletsalcap.blogspot.com/2009/01/concurs-fotogrfic-setmana-2.html

Segona ha dit...

Bimbo! Moltes gràcies, Ínia! L'heu encertada! A partir d'ara, us heu convertit en els meus consultors ornitològics!

Segona ha dit...

Ei, Ínia. Tinc un altre dubte ornitològic...! Dimarts vaig veure un ocell que tampoc no sé com es diu. De mida, és més gran que la cuereta, però no tant com un colom. És de color marró tirant a fosc, força homogeni per ales, esquena i panxa. Té el bec de color taronja i les potes (em sembla recordar) negres. No camina a saltirons. A veure si també l'encerteu...!