dimarts, de març 09, 2010

AL MEU PAÍS NO SAP NEVAR

Ahir va nevar a quasi tot Catalunya. Com sempre va nevar a tot arreu excepte a l’oasi on visc. Només va ploure, i molt, però de neu ni en vam veure. Això sí, les conseqüències les vam rebre també. Hi va haver dos companys de feina que van haver de marxar per por a no arribar a casa seva, l’M. es va quedar al seu pis amb un company seu que tampoc podia marxar... i qui ho diria, avui un sol espaterrant i moltes fotos als diaris.
Com és normal, acompanyat de les fotos, les crítiques. Som un país que es queixa, contínuament es queixa. Res li està bé. I bona part de les crítiques que es fan habitualment les comparteixo, com comparteixo a mitges les que hi ha avui. Que si falta de previsió, que on eren els polítics, que qui ha ajudat a la gent... No som un país acostumat a la neu i la situació ens desborda. No donaré suport als polítics de torn, siguin del bàndol que siguin, perquè no van respondre a temps, no van sortir a donar explicacions i a solventar la situació. Encara que fos per donar ànims.
Però també hem d’acceptar nosaltres la nostra part de culpa. Des de divendres que els homes del temps ens avisen que ens preparem. Ens els podem creure o no, per totes les vegades que pobres, s’equivoquen, però veient el temporal d’ahir, hi ha situacions que ens podríem haver evitat: agafant cadenes pel cotxe, sortir en el cas que es pugui (a la meva empresa es va fer excepcions, no ens deixen mai!) abans de la feina, anul•lar reunions... I no donar totes les culpes sempre als polítics, siguin del color que siguin.

4 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

Estic d'acord amb tu. La gent també en té part de culpa i mira que ens ho habia avisat en Molina!

Mal rotllo que no nevés a casa nostra... m'hagués fet il.lusió veure-ho tot blanc :-)

Petons!

Quan res sembla el que és ha dit...

Després d'estar tancada 15 hores en un cotxe, en plena nevada, sense cobertura mòbil i sense cap explicació, quan llavors arribes a casa i estas quatre dies sense llum, ni calefacció ni aigua calenta, quan vols rebre informació i et diuen que no saben per quan hauras d'estar així o en els pitjors dels casos et passen amb un contestador, us asseguro que el pitjor que et pots sentir és que la culpa és de tots.

Inia ha dit...

Hola Quan res sembla...
imagino que ho vas entendre, però quan vaig escriure aquest post la situació no estava com està ara, a qui culpo totalment a Fecsa Endesa que s'hauria de posar les piles, i a alguns polítics.
I realment em sap molt de greu que passin aquestes coses i no, això no és culpa de la gent.
Però espero que entenguessis que el meu post anava per aquelles situacions evitables, les senzilles del dia a dia. Des de divendres que s'avisava i hi havia situacions evitables, segur que saps de quines parlo i estàs d'acord amb mi. És com quan va nevar fa uns mesos al Montseny i es van formar cues de gent per anar-ho a veure i hi havia gent sense cadenes. Amb aquests casos no crec que haguem de criticar tant a polítics sinó entomar un mea culpa. Em referia a casos com aquests. Casos on les empreses han de poder dir: avui millor treballes des de casa...
I em sap greu haver-te molestat... Espero que veiessis que el post anava per aquí.

Inia ha dit...

Llàstima eh Doom... una mica de neu per jugar no hagués estat malament...
i quines fotos que haguéssim fet!