dilluns, de novembre 05, 2012

Escoles bressol

Aquest novembre torna la rutina. Rutina diferent evident, contant que ara haig de tenir en compte, abans i després de treballar, que hi ha un homenet a casa esperant. Per una part tinc ganes de tornar a l'oficina i oblidar per una estona això de ser mare full-time. Per altra hi ha certa mandra d'estar tanta estona tancada a una oficina aburrida, fosca i amb una feina que no és la somiada (encara que, tema per un altre dia, intento aportar tot allò que m'agradaria fer-hi).


Per poder començar la rutina he hagut de fer la marató de les escoles bressol. Món completament desconegut per totes aquelles persones (com jo) que no tenen fills. Ara crec que en sóc una experta. Les escoles bressol públiques funcionen, almenys a la meva ciutat, de la següent manera: Pots fer pre-matricula sempre i quan el teu fill hagi nascut. El teu fill ha d'haver nascut abans de maig. El meu homenet va fer tard. Al setembre vaig anar a apuntar-lo en llista d'espera per si sona la campana (hi ha escoles, just les que tinc aprop de casa, que hi ha més llista d'espera que places). "No el pots apuntar en llista d'espera perquè no vas fer pre-inscripció", i llavors què? "Pots passar de tan en tan per l'oficina a veure si hi ha alguna baixa, però fins que el teu nen no tingui 16 setmanes tampoc podràs optar a aquestes places".

Resultat: Busca't la vida i a partir de les 16 setmanes fes visites regulars a l'oficina d'ensenyament a veure si algú s'ha donat de baixa, ningú de la llista d'espera ha volgut la plaça (perquè ja s'han buscat la vida s'entén) i demana'la desitjant que cap altre pare o mare hagi vingut una hora abans que tu.

Així que em vaig buscar la vida en una privada. Previ avís d'altres mares vaig optar per no pagar la reserva de plaça ("estem en crisis, hi haurà places, sinó en aquesta en qualsevol altra") que significava un mes d'avançament. També els hi vaig dir que estava esperant que sonés la campana i anar a la pública i si a mig curs hi havia places m'ho plantejaria seriosament.

El dia després de consultar-ho amb el coixí i amb l'M. i el dia abans d'anar a la privada a apuntar l'homenet perquè comencés al novembre l'escola vaig passar per l'oficina d'ensenyament. Va sonar la campana en aquell moment. Una família deixava una plaça lliure. Avui he deixat una estoneta l'homenet a l'escola, temps de fer quatre compres. Poc a poc.

1 comentari:

Segona ha dit...

Encara no n'ets experta, no! Encara et falta plantejar-te per què estàs pagant l'escola bressol, si de cada deu dies només n'hi passa dos, i el altres 8 no l'hi pots dur perquè té mocs, febre, gastroenteritis, conjuntivitis, bronquitis, etcètera. (Em sembla que tenir un fill de dos anys convalida automàticament algunes assignatures de Medicina i Infermeria de l'especialitat de pediatria.) Ànims!! :D