dijous, de maig 19, 2011

ELS INDIGNATS

Aquests dies he estat pensant que la Cris (una anònima que em va deixar un comentari al bloc) sabia què s’estava covant. Al final algú ha decidit manifestar-se. A els principals ciutats catalanes i espanyoles estan apareixent manifestants que acampen per queixar-se de la societat on vivim.
Què passarà una vegada s’acabin les eleccions? Perquè una vegada hem votat les queixes queden al calaix fins a les properes votacions. I així anem fent. Vull pensar que no es quedarà en unes protestes de res, no crec que arribin molt lluny (no es poden considerar ni molt menys com la primavera àrab), però, arribaran a canviar les coses?

He llegit l’article de Toni Soler a l’Ara i hi estic d’acord. Estic d’acord en que els partits s’intenten fer seva la protesta i alhora en “d'un moviment tan dispers difícilment en sortirà una alternativa pràctica -és a dir, que es pugui votar-. Suposant que la democràcia real continuï basant-se en sigles, urnes i paperetes.”

Falta poc per anar a votar, en el nostre cas per les municipals. I com cada cop que em criden a urnes penso: i què votaré. Tinc clar que votaré, sempre he pensat que s’ha de votar. Però què? Depenent de les eleccions voto una cosa o una altra, intentant votar allò que crec que em defensarà més però, realment algú em defensarà? Cada cop tinc més clar que no. No hi ha el vot dels indignats?

Per saber més us deixo dos links:

Cinc preguntes amb resposta sobre les protestes ciutadanes

Què passa si no votes?

3 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

Fa unes hores que han prohibit les concentracions per el dia de reflexió. La gent protesta per què no hi ha democràcia i ells es refermen a les seves idees. A veure com acabarà tot plegat. Diumenge aniré a votar, cansat d'aquesta odiosa campanya electoral. Per sort crec que el partit que votaré (la Cup) està força més a prop dels que encara pensem que es poden canviar les coses.

Inia, ets a la acampada de la nostra ciutat? ;-)

Inia ha dit...

Doom, no hi era, hi era, no hi era... Vaig estar intermitent. El cap de setmana he tingut compromissos que m'han deixat visitar de tan en tan l'acampada.

Ja veus com ha acabat oi? Que malament que anem... Tot i que res ha anat com volia (sí com imaginava) encara crec que es poden canviar les coses. Diga'm innocent :)

DooMMasteR ha dit...

I tant que es poden canviar. Potser ja ens està bé aquest resultat, i quan la gent vegi de quin pal van les coses començaran a canviar. Ja ho veurem!