dimarts, de juny 21, 2011

COMPROMETRE'S, SEGÜENT PAS

“Comprometre's significa obrir-se al món que ens envolta. Suposa dir, en contra del determinisme històric, que hi ha alguna cosa per inventar. És el contrari del derrotisme i la resignació".

Són paraules de l’últim llibre de Stephen Hessel, de qui em vaig llegir “Indigneu-vos”. Segurament també me’l llegiré. De moment només puc dir que estic d’acord amb aquestes paraules. Sempre he pensat que si volem canviar les coses no només ens hem de queixar, hem de moure’n, mobilitzar-nos. Les acampades han servit per fer el primer pas però ara hem de canviar d’estratègia.

Ens hem de plantejar moltes coses, per començar. Les acampades ja existien quan van haver les eleccions municipals. Algun partit va patir alguna forta davallada, però no crec que a conseqüència de les acampades, i algun altre va pujar en vots. Just un dels partits que més crítiques té per les retallades. Aquí alguna cosa falla: els indignats no voten? Si hi ha tanta gent indignada com és que les eleccions van com van? No estarem d’acord amb les forces polítiques però no votar és com no actuar, almenys actualment que tenim el sistema electoral que tenim. Volem canviar les coses però no fem cap partit polític (no hi creiem), no fem cap plataforma ciutadana, no ens ajuntem i fem propostes factibles. No ho veig lògic.

Vaig sentir un indignat que deia que havia votat a les autonòmiques i que en cap moment el partit que governa actualment havia dit que faria retallades. Jo sóc molt mal pensada? O vident? Era clar que no ho diria, podia perdre vots, però algú sospitava que no les faria? És un partit que promou tot allò privat i ara ens estranya que retalli? Des de quan som tan innocents?
Crec que les acampades han d’acabar com a tal, no serveix estar dormint a la plaça sense res a proposar. S’ha de buscar una altra via o hi ha el perill de caure malament a la ciutadania que no ho entén (la imatge que es dóna quan vas a treballar a les 9 del matí i els acampats encara dormen és una mica patètica) o que els acusa d’acomodats.

Busquem una altra via.

2 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

Ens agradi o no, crec que ja va sent hora d'aixecar els campaments i començar a aglutinar en algun moviment popular a tota aquesta gent tan compromesa i a bona part de la gent que va anar a la manifestació.

I per què no un partit polític ni que sigui d'ambit municipal?

Inia ha dit...

Jo també ho crec, hi ha molta gent de diferents àmbits ok, però per algun lloc s'ha de començar: un partit municipal és una bona manera.

Com em va recordar algú fa poc hem de fer com el Capità ENciam: Els petits canvis són poderosos.